Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

PHANTOM

Σ' ένα καφενείο ένας φίλος μας είπε  ιστορίες για το Άγιο όρος όπου πήγε πρόσφατα για κανα δυο μέρες, έπεσε πανω στα χιόνια κι έμεινε κανένα μήνα αλλά δεν τον πείραξε. Είνα πολύ οργανωμένοι στις σκήτες λέει, έχουν αποθέματα τροφίμων μακαρόνια και κονσέρβες, καλαμαράκια κι άλλα φαγώσιμα. Έχουν μπόλικο πετρέλαιο, ξύλα και κάτι σόμπες σαν αυτές που είχαμε στην εκκλησία του χωριού μου όπου ρίχναμε κάτι μεγάλα κούτσουρα κι έτρiζε και μπουμπούνιζε και ζεσταίνονταν  ο τόπος όλος. Μου λέει ότι το Άγιο όρος έχει γεμίσει απο λαπ τοπ και κάποιοι καλόγεροι παίζουν στοίχημα ηλεκτρονικό εκεί πέρα αλλά έχει και κάτι γέροντες που ντρέπεσαι να τους κοιτάξεις. Μου είπε και για τη Μονή Εσφιγμένου με τους φανατικούς όπου πήγε το καλοκαίρι κι έπαθε πλάκα με την ομορφιά του μοναστηριού και τις απίστευτες τοιχογραφίες. Του πρόσφεραν κεφαλόπουλα  φρέσκα που είχαν ψαρέψει, σαλάτα με ντομάτες από τον μπαξέ τους και τού δωσαν ένα σωρό καλούδια για το δρόμο.
           Ένας άλλος φίλος από τα Φάρσαλα  μας έλεγε ιστορίες απο κει πέρα όπου κάποτε παρατάχθηκαν οι Ρωμαικές λεγεώνες και οι καρδιές κάποιοιων σφίχτηκαν κάτω απότους αστραφτερούς σιδερένοιους θώρακες καθώς πλησίαζε η μάχη κι ετοιμάζονταν το μακελειό.  Μας είπε ο φίλος και για την Τανάγρα από όπου φανταζομαι έρχονται τα ωραία εκείνα αγαλματάκια. Εκεί  κοντά στη γέφυρα του Ευρίππου όπου τα νερά τρέχουν πάνω κάτω όλη την ώρα, είναι μηχανικός αεροσκαφών ο γιος του και βλέπει τα Μιράζ και τα Φάντομ να σηκώνονται με τους τρελλούς Ίκαρους που ρισκάρουν τις ζωές τους οργώνοντας τους αιθέρες πάνω από το Αιγαίο κοιτάζοντας τις άσπρες γραμές που αφήνουν τα καραβάκια όπως σχίζουν τα πράσινα νερά και πρέπει λέει να πάρουν αποφάσεις αστραπιαίες σε κλάσματα δευτερολέπτου γιατί οι ταχύτητες είναι ασύλληπτες.
Τώρα εγώ σκέφτομαι πως άμα υπήρχε ένας τρόπος να μη τελειώνουν τα καύσιμα του Φάντομ, αυτά λέει είναι καλύτερα από τα Μιράζ κι είχα μαζί μου ένα τέτοιο παλληκάρι ατρόμητο που δεν σκιάζεταται απ' το θάνατο θα ήθελα να δοκιμάσω ένα ταξίδι πιο μακρινό για να πετάξω πάνω απο θάλασσες πιο μεγάλες και να δω αν γίνονταν  εκείνα τα ρεύματα που φτιάχνουν το κλίμα στον πλανήτη εκεί κατω στον Ειρηνικό και το άλλο ρεύμα που φεύγει απ΄τον κόλπο του Μεξικού για να μαλακώσει το κλίμα στις χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αν μπορούσα θά 'θελα να δω και το πέρασμα που λένε ότι θα ανοίξει εκεί πάνω στο Βόρειο Πόλο σαν λιώσουν οι πάγοι και καμιά έκρηξη ηφαιστείου τρομαχτική απ'αυτές που λένε ότι ταρακουνούν τη γη ολάκερη και τίποτα φωτιές ν' ανάβουν εκεί κάτω στη γη του πυρός. Κι άμα μπορούσε να επιβραδύνει με κάποιο τρόπο το Φάντομ και να κατέβει λίγο χαμηλά θα ήθελα να δω τους χωμάτινους πύργους  και τίποτα ψαράδες στο κέρας της Αφρικής κι αλλού  Ινδούς να κολυμπούν στο Γάγγη για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους . Ωραία θα ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΣΕΙ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ

«Ο οδηγός κλείνει τα μάτια όλη την ώρα !» του ψιθύρισε σκύβοντας η γυναίκα που καθόταν στο απέναντι κάθισμα, - « σοβαρά;»  είπε  αυτός και κ...