Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε μια παρέα μια γυναικα μας λέει για τον γιο της που έβαλε φωτιά στα εικονίσματα μια βδομάδα πριν το γάμο του, έμπλεξε με κάτι Ιεχωβάδες, είπε σ΄ένα μικρό ανηψάκι του ότι όταν θα γίνει τριαντατριών χρονών θα πεθάνει ο πιτσιρικάς, διέλυσε το γάμο, τα τίναξε όλα στον αέρα , κόντεψε να στείλει στον τάφο τους γονείς του.
Κάποιοι στη παρέα λένε ότι έχει γεμίσει ο τόπος από Ιεχωβάδες - σε μένα πάντως φαίνονται πολύ ευγενικοί- άλλοι λένε πως πίσω τους κρύβονται οι Σιωνιστές, οι Ιλουμινάτοι, το κεφάλαιο, οι τράπεζες, συνομωσίες σκοτεινές εξυφαίνονται σε δωμάτια ζοφερά ανα τον κόσμο για να μας εξολοθρεύσουν.Ένας φίλος συστήνει προσευχές, άλλος προτείνει έναν καλόγερο που κάνει εξορκισμούς και διώχνει τα δαιμόνια επιβάλοντας νηστείες εξαντλητικές, ο άνθρωπος λέει πως μπορεί ν' αντέξει σαράντα μέρες χωρίς τροφή και νερό, στον τελαυταίο φίλο  λέω πως ο καλόγερος είναι για δέσιμο. Κάποιος μας δείχνει ένα βάζο με την'' Ιπποκράτεια διατροφή'' που είναι κάναβη από τον καναδά αλεσμένη , του λέω ότι μ' αυτό φτιάχνεσαι τζάμι, έχει κι ένα κουτί με το'' Ιπποφαές'' που λένε πως έτρωγαν τα άλογα του Μέγαλέξαντρου κι έπαιρναν σβάρνα τους Πέρσες- απ' αυτό ίσως να δοκίμαζα- έχει και μια σούπερ τροφή από κάτι σπόρους που έχουν λέει ένα κάρο θερμίδες - σ' εμένα θυμίζουν ποντικοφάρμακο-μ ' αυτούς τους σπόρους λέει την έβγαλε τρεις μήνες μονάχος του σε μια παραλία σαν ερημίτης αν και μετά παραπατούσε για μέρες κι έβλεπε αστεράκια, μια φίλη λέει στον περίεργο τύπο πως είναι βλήμα.
Οι γυναίκες πιάνουν κουβέντα για φαγητά πιο νορμάλ, σούπες Πασχαλιάτικες με άφθονο λεμόνι  και τζιγιεροσαρμάδες με μπόλικο κρεμυδάκι κι άλλα φαγιά μυστήρια, ένα Ποντιακό που γίνεται με στάρι σπασμένο και στήθος κοτόπουλου και σε σακατεύει ώσπου να ετοιμαστεί και για ένα άλλο που γίνεται με κόκαλα και ρεβύθια, αλλά θέλει να σιγοψηθεί για εικοσιτέσερις ώρες - εγώ θα έκοβα φλέβες ώσπου να γίνει αυτό το πράγμα.
Ύστερα λέμε για ταξίδια κάποια πήγε στους καταράκτες του Νιαγάρα και  στο Λας βέγγας όπου ξεσκίστηκαν να πάιζουν κουλοχέρηδες, άλλη πήγε στο Κολλοσαίο και στους Άγιους Τόπους όπου ατένισε το πηγάδι του Ιακώβ και τα θερμοκήπια που φτιάξαν οι Εβραίο πλάι στον Ιορδάνη, μια τρίτη πήγε κρουαζιέρα στη Κρήτη και στη Κω, όπου λέει έχει άφθονα νερά, μια τέταρτη μας μιλά για έναν Αμερικάνο φίλο της που ήρθε στη Ελλάδα κι  όλα τα έβρισκε ασήμαντα,στο σπήλαιο των Ιωαννίνων ούτε καταδέχτηκε να μπει, τους έσπασε τα νεύρα,  τα Μετέωρα του φάνηκαν  πολύ μικρά σε σχέση με το Γκραντ Κάνιον,  εγώ θα τούλεγα ''Άσε ρε Αμερικανάκι κάνε καμιά δουλειά ''.

Στο μεταξύ η γυναίκα με τον παλαβό γιο κάθεται αμίλητη. Θα ήθελα να της πω ότι το πρόβλημα της δε λύνεται με προσευχές και νηστείες κι ότι με τους κακούς δε βγάζεις άκρη. Πρέπει να είσαι αμίληκτος, να τους στριμώξεις στη γωνία, να τους απονευρώσεις απ' όλα τα ερείσματά τους, να τους χτυπήσεις, να τους λιώσεις, να τους ποδοπατήσεις,να μην ξέρουν από που τους ήρθε,  να σε κοιτούν με την άκρη του ματιού και να σε φοβούνται, να τους συντρίψεις, να τους πιεις το αίμα δίχως έλεος,  αυτό το πράγμα είναι πόλεμος.
Εμείς παντως συνεχίζουμε την κουβέντα, κάποιος λέει για αρρώστεις παράξενες που εμφανίζονται στα πόδια και στα μάτια, άλλος δείχνει κάτι πληγές από μύδια αιχμηρά, κολημένα στα τσιμέντα κάτω από μια γέφυρα, που του ξέσκισαν τη σάρκα όπως κολυμπούσε, κάποια μας δείχνει ένα κυπελάκι με πετραδάκια καφετιά απ τα νεφρά της.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΩΣΕΙ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ

«Ο οδηγός κλείνει τα μάτια όλη την ώρα !» του ψιθύρισε σκύβοντας η γυναίκα που καθόταν στο απέναντι κάθισμα, - « σοβαρά;»  είπε  αυτός και κ...